Oeren

Hoevewinkel ‘Over Vlees’ opent zijn deuren in Oeren

Daron Mertens
14 juni 2020
Landbouwster Christel Dejonckheere (55) opende afgelopen week met haar hoevewinkel ‘Over Vlees’ de deuren in Oeren.

De winkel, die gelegen is in de Oerenstraat, ligt in het verlengde van hun eigen hoeve en van hun B&B ‘t Wydouw. Samen met haar man Geert Pysson runt ze de hoeve met zo’n 200-tal runderen van verschillende rassen, onder andere het bekende West-Vlaams roodrund. “Het idee om het vlees van onze zelfgekweekte runderen te verkopen, zat al heel lang in mijn hoofd. Ook vele vrienden en kennissen kwamen met hetzelfde idee om een hoevewinkel te openen”, aldus Christel Dejonckheere.

Lees verder onder de foto.

Christel Dejonckheere – Foto: Daron Mertens

“We richtten een winkeltje op in een van onze vroegere opslagruimtes. Daar kun je terecht om vacuümverpakt vers (biologisch) vlees te bestellen en af te halen. Puur rundsvlees of in bereidingen zoals hamburger, gehakt en worst. Onze runderen zijn biologisch en ambachtelijk op de eigen hoeve afgemest. Dat zorgt voor een uitstekende kwaliteit en karaktervolle smaak”, sluit Christel af.

In de zomervakantie kun je er elke dag terecht vanaf 10.00 uur. Daarbuiten is dat enkel op woensdag, donderdag-, vrijdagnamiddag en op zaterdag. De winkel is gelegen in de Oerenstraat 23, ter hoogte van het kerkje van Oeren.

Christel Dejonckheere – Foto: Daron Mertens

 

Daron Mertens
14 juni 2020