Oeren

Zomertentoonstellingen in de kerk van Oeren

Daron Mertens
3 juli 2020
Vanaf 11 juli organiseert het lokaal bestuur van Alveringem tentoonstellingen in de kerk van Oeren. Door de coronamaatregelen zijn de expo’s (juni/begin juli) en de randactiviteiten geannuleerd.

Het 16de eeuwse kerkje, dat niet meer voor erediensten gebruikt wordt, heet officieel Sint-Pieters-Banden. Het wordt meestal de Sint-Apolloniakerk genoemd naar de heilige die hier vereerd wordt. Sinds het concordaat met Napoleon (1802) is de kerk gesloten. Het kerkje is een uitgelezen decor voor tentoonstellingen. Rond de kerk bevindt zich een Belgische militair kerkhof.

Koninklijke Fotoclub Westhoek Veurne

De leden van de Fotoclub stellen hun mooiste beelden tentoon. Er wordt doorlopend een dia montage afgespeeld.

zaterdag 11 juli t.e.m. zondag 26 juli 2020
elke dag tussen 13.30 u. en 18 u. | gratis toegang

Lucht – Aarde – Vuur

Francine nam 52 jaar geleden voor het eerst een schilderborstel in de hand. Ze geniet ervan om te werken met olieverf of acryl op doek. Het resultaat is een samenspel van kleuren die het verhaal doorgeven van vogelzang – onverstaanbaar voor het oor, maar sprekend voor het oog. Ivo heeft altijd intens geleefd met én gewerkt in de natuur. Zo kwam ook de passie om met de natuurelementen zoals klei, hout en steen iets te scheppen. Er zit veel variatie maar ook evolutie in zijn werken. Je kunt, als toeschouwer, de werken op je eigen manier interpreteren.

zaterdag 1 augustus t.e.m. zondag 16 augustus 2020
elke dag tussen 14 u. en 18 u. | gratis toegang

Retrospectieve Paul Doise

Deze eclectische verzameling toont het werk van kunstenaar-onderwijzer Paul Doise (1942-2015). Thema’s zoals het platteland, de natuur, het gezin, de vrouw en kinderen worden voorgesteld zowel in grafisch werk in houtskool, potlood, Chinese inkt… als in plastisch werk in hout.

zaterdag 22 augustus t.e.m. zondag 6 september 2020
elke dag tussen 14 u. en 18 u. | gratis toegang

Tijdens deze tentoonstellingen worden de nodige COVID 19-voorzorgsmaatregelen in acht genomen, zodat iedereen met een gerust hart de tentoonstellingen kan bezoeken.

Daron Mertens
3 juli 2020