Lo-Reninge

Vernieuwd bezoekerscentrum Jules Destrooper opent opnieuw de deuren

Daron Mertens
6 juli 2020
Net als alle musea en toeristische attracties in België diende ook het bezoekerscentrum van de bekende koekjesbakker Jules Destrooper in Lo-Reninge op zaterdag 14 maart de deuren te sluiten. Tot vandaag!

Vandaag opende Ives Depoortere, ceo van Biscuiterie Jules Destrooper, en Lode Morlion, burgemeester van Lo-Reninge, officieel opnieuw de deuren van het bezoekerscentrum. Jules Destrooper heeft de verplichte sluiting van het centrum niet alleen aangegrepen om alle nodige veiligheids – en hygiënemaatregelen te nemen, ze hebben ook het centrum zelf grondig aangepakt en de bezoekerservaring nog rijker gemaakt. Alles steekt in een nieuw fris kleedje.

Lees verder onder de foto.

Heropening bezoekerscentrum Jules Destrooper na de COVID19-lockdown. Foto: Daron Mertens

Bij de start van je bezoek word je meegenomen naar het leven van Jules Destrooper, een handelaar in koloniale goederen uit Lo op het einde van de negentiende eeuw. Hij gaf zijn klanten zelfgebakken Amandelbrood om ze te bedanken voor hun afname. Dat koekje viel zó in de smaak, dat Jules in 1886 volledig overstapt naar het bakken van het koekje. Vervolgens kom je in geuren en kleuren te weten wat de geschiedenis is achter enkele van de meest iconische koekjes uit het assortiment en hoe deze de dag van vandaag gebakken worden.

Lees verder onder de foto.

Heropening bezoekerscentrum Jules Destrooper na de COVID19-lockdown. Foto: Daron Mertens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komen de Parijse Wafels écht uit Parijs? Hoe komt het dat ze in Japan zo gek zijn op de koekjes van Jules Destrooper? Waarom worden de Natuurboterwafels ook wel ‘gelukskoekjes’ genoemd? En wist je dat onze koning en koningin ook graag een Jules Destrooper koekje lusten bij hun koffie? Een bezoek biedt een antwoord op al die vragen en meer. Als afsluiter kan je uiteraard proeven van al het lekkers van de Biscuiterie, die momenteel een assortiment heeft van maar liefst 17 verschillende koekjes.

Het bezoekerscentrum ligt in het hart van het historische stadje Lo-Reninge, in de Westhoek. Het is een regio die lang geïsoleerd is gebleven van de rest van het land, maar die een rijke en bewogen geschiedenis heeft. Een bezoek aan de regio is dan ook niet volledig zonder een stop aan het bezoekerscentrum van Jules Destrooper.

Lees verder onder de foto.

Heropening bezoekerscentrum Jules Destrooper na de COVID19-lockdown. Foto: Daron Mertens

Praktisch

Jules Destrooper bezoekerscentrum, Gravestraat 5, 8647 Lo-Reninge
Verplichte reservatie via bezoekerscentrum@julesdestrooper.com/058 28 09 33
Dinsdag t.e.m. zaterdag open van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30.
Een persoonlijke gids kan worden bijgeboekt en kost €35,- voor een gegidst bezoek van ca. 1,5u

Heropening bezoekerscentrum Jules Destrooper na de COVID19-lockdown. Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
6 juli 2020