Alveringem

Schepen Kris Laleman neemt ontslag: “Een combinatie van omstandigheden”

Daron Mertens
15 juli 2020
Schepen Kris Laleman (Gemeentebelangen/CD&V) legt zijn mandaat als schepen neer en neemt ontslag als gemeenteraadslid. De 48-jarige schepen was bevoegd voor Cultuur en Bibliotheek, Toerisme, Lokale Economie, Jeugd, Informatie en Inspraak.

“Een combinatie van omstandigheden dwingen mij daartoe”, aldus Kris Laleman. “Persoonlijke redenen spelen mee, maar ook de manier van werken in het schepencollege heeft mijn beslissing beïnvloed. Het is de taak van het college om samen beslissingen te nemen, in overleg dus. Jammer genoeg is dit niet altijd even vlot verlopen. Ik heb mijn taak als schepen steeds met volle overtuiging en enthousiasme uitgeoefend, hopend dat ik voor mijn bevoegdheden een verschil kon maken.”

Kris Laleman was tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijstduwer voor Gemeentebelangen/CD&V. Hij haalde een mooi persoonlijk resultaat met 756 stemmen, goed voor een zitje in het college van burgemeester en schepenen. “Ik wens de bestuursploeg en mijn opvolger het allerbeste toe. Ik ben trots op de medewerkers van Lokaal Bestuur Alveringem. Het was steeds fijn samenwerken.”

Lees verder onder de foto.

Kris Laleman. Foto: CD&V Alveringem

“We betreuren de beslissing van Kris, maar dienen er begrip voor op te brengen en eigenlijk ook respect voor zijn moed”, reageert CD&V-voorzitter Sylvie Thieren. “Kris is een harde werker en uiterst punctueel. Het team staat steeds voorop. Misschien te goed en correct voor de soms harde politieke realiteit. Bij deze wil CD&V Alveringem Kris van harte bedanken voor zijn tomeloze inzet ten aanzien van alle Alveringemnaren.”

De taken van Kris zullen overgenomen worden door Sylvie Thieren, huidig gemeenteraadsvoorzitter. Haar kandidatuur wordt voorgelegd op een volgende gemeenteraad. Sylvie wordt als gemeenteraadsvoorzitter opgevolgd door gemeenteraadslid en fractieleider Dries Decorte.

Daron Mertens
15 juli 2020