Lo-Reninge

VBS Zonnebloem in Pollinkhove preventief gedeeltelijk dicht na corona-uitbraak

Daron Mertens
8 september 2020
De Vrije Basisschool Zonnebloem in Pollinkhove is preventief gedeeltelijk dicht na een corona-uitbraak. Alleen de kleuters en het eerste leerjaar zijn aanwezig. In Lo-Reninge zijn op korte tijd 11 nieuwe besmettingen vastgesteld. Ook een café moest zijn deuren sluiten.

“De school in Pollinkhove is gedeeltelijk open. Alleen de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar zijn op school. De school staat in nauw overleg met de gemeente en het CLB, het centrum voor leerlingenbegeleiding. Alle nodige maatregelen zijn genomen”, aldus de directeur van de school in een reactie aan Focus WTV.

Ook in Alveringem stijging

Ook in Alveringem kwamen er op korte tijd enkele coronabesmettingen bij. “Het lokaal bestuur is op de hoogte van enkele positieve corona-tests in Alveringem. Het gaat over een beperkt aantal personen waarvan de nabije familie en vrienden op de hoogte zijn van de situatie. De betrokkenen zijn in quarantaine. De artsen en het bestuur staan in direct contact met elkaar. De situatie is beheersbaar”, aldus het gemeentebestuur.
Daron Mertens
8 september 2020

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be