Een bewoner uit de straat, die rond 1.30 uur thuiskwam, zag dat er rook opsteeg uit de woning en sloeg alarm. Toen de brandweerkorpsen van Zuid-IJzer en Lo-Reninge ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al door het dak. De woning brandde volledig uit en het dak stortte in. De bewoner, die er renovatiewerken uitvoert, verblijft af en toe in de woning maar was er op het moment van de brand niet.

Een aanpalende woning heeft rook- en waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, al zijn er volgens de politie Spoorkin geen elementen die erop wijzen dat de brand door kwaad opzet is ontstaan.

De woning moet volledig worden afgebroken, na eerdere heropflakkeringen. Foto: TAN
De woning brandde volledig uit en het dak stortte in. Foto: TAN
De woning brandde volledig uit en het dak stortte in. Foto: TAN
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. Foto: TAN