Alveringem

Drie brandweermannen raken gewond tijdens interventie voor stormschade in Alveringem

Daron Mertens
25 september 2020
Drie brandweermannen van Brandweer Westhoek post Lo-Reninge raakten vrijdagavond gewond tijdens een interventie voor enkele omgewaaide bomen in de Klarewal in Alveringem.

Tijdens het verzagen van een omgewaaide boom kraakte een nieuw stuk boom af en kwam het op de brandweermannen terecht. De bevelvoerder heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd en de eerste zorgen werden toegediend. Twee brandweermannen raakten lichtgewond, maar moesten niet worden afgevoerd. Een derde persoon raakte ernstiger gewond en werd meteen overgebracht naar het AZ West in Veurne voor verdere verzorging. Later de avond mocht de brandweerman het ziekenhuis verlaten. Er werden geen breuken vastgesteld.

“De hulpverleningszone hecht grote waarde aan de veiligheid. Steeds worden er maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen. Het personeel is goed opgeleid en neemt steeds alle voorzieningen om te zorgen voor een veilige omgeving. Brandweer Westhoek betreurt ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en wenst alle getroffen personen een spoedig herstel toe”, aldus Kristof Louagie, communicatieambtenaar van Brandweer Westhoek.

Bij de interventie in de Klarewal in Alveringem raakten drie brandweermannen gewond. Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
25 september 2020