Leisele

Jelle Vermote (29) ontwaakt uit kunstmatige coma na zwaar verkeersongeval

Daron Mertens
25 september 2020
De 29-jarige Jelle Vermote uit Leisele die vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond raakte bij een zwaar verkeersongeval in Izenberge, is ontwaakt uit kunstmatige coma.

Het ongeval gebeurde in de Izenbergestraat tussen twee Peugeots met telkens één inzittende. Een kwam uit de richting van de N8 en reed richting Leisele. Op een bepaald moment verloor die bestuurder de controle over het stuur en botste frontaal tegen een tegenligger op de andere rijstrook. De bestuurder die de controle over het stuur verloor, de 29-jarige Jelle Vermote uit Leisele, zat gekneld in zijn wagen en was bewusteloos. De toegesnelde brandweer kon hem bevrijden.

Ontwaakt uit kunstmatige coma

De Leiselenaar raakte levensgevaarlijk gewond en werd in kunstmatige coma gebracht. Het zag er even zeer slecht uit, maar zaterdagnamiddag kwam het verlossende telefoontje aan de familie dat Jelle ontwaakt was uit coma en hij goed reageerde. Hij hield er wel drie gekneusde/gebroken ribben, een klaplong en een sleutelbeenbreuk aan over.

Hoe het ongeval precies gebeurde, is nog niet duidelijk. Het regende hard en er waren felle rukwinden.

De Izenbergestraat was een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Foto: N0m0laspix

Volgens de politie raakte de Alveringemnaar levensgevaarlijk gewond. Foto: N0m0laspix

Het parket stelde geen verkeersdeskundige aan gezien de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn. Foto: N0m0laspix

Daron Mertens
25 september 2020