Groot-Alveringem

18 rijbewijzen ingetrokken tijdens controles ‘weekend zonder alcohol’

Daron Mertens
28 september 2020
De lokale en federale politie hebben afgelopen weekend bij alcoholcontroles 18 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die reden onder invloed van alcohol. Ze voerden de controles uit in het kader van ‘Weekend Zonder Alcohol’.

Van vrijdag 25 september 2020 (18.00 uur) tot 28 september 2020 (06.00 uur) organiseerden de directie van de federale wegpolitie en de lokale politie opnieuw de geïntegreerde operatie “Een weekend zonder alcohol achter het stuur”. Conform de doelstelling van het zonaal veiligheidsplan met betrekking tot alcohol en drugs in het verkeer heeft ook de PZ Spoorkin verkeersacties opgezet gedurende dit weekend. Zowel op vrijdagnacht, zaterdagnacht als zondagavond en -nacht werd op verschillende locaties gecontroleerd in zowel Veurne, Lo-Reninge als Alveringem.

“Dit resulteerde in de intrekking van één rijbewijs voor de duur van 15 dagen en de inhouding van 17 rijbewijzen voor verschillende uren omwille van alcoholintoxicatie. Vier onmiddelllijke inningen werden opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarnaast werd ook één proces-verbaal opgesteld voor het sturen tijdens de nacht met een voorlopig rijbewijs, met een passagier. Ten slotte werden ook nog vier processen-verbaal gegeven aan bestuurders die reden met defecte lichten en het ontbreken van een verzekeringsbewijs”, aldus commissaris Toon Fonteyne van de politiezone Spoorkin.

In totaal werden 446 bestuurders gecontroleerd over de 3 nachten (vrijdag, zaterdag en zondag).

Daron Mertens
28 september 2020