Alveringem

Aske Sampers (19) tekent eerste profcontract bij Cercle Brugge

Daron Mertens
12 oktober 2020
Alveringemnaar Aske Sampers heeft zijn eerste semi-profcontract ondertekend voor één seizoen plus een optie voor een extra jaar bij Cercle Brugge. De 19-jarige aanvaller is al de negende youngster die een profcontract weet te versieren.

Aske Sampers komt al sinds de U13 uit voor de jeugdwerking van Cercle Brugge. De aanvaller scoorde dit seizoen al twee belangrijke goals voor de beloften en geldt als een talent. “Natuurlijk was ik blij om mijn eerste contract te kunnen tekenen bij de Vereniging, de ploeg waar ik al van mijn 12 jaar de kleuren van verdedig. Het plan was om in maart al een contract te tekenen, maar corona stak daar een stokje voor. Er traden enkele problemen op met mijn opleidingsvergoeding, waardoor het enkele maanden vertraging opliep”, aldus Aske.

Lees verder onder de foto.

Aske Sampers komt al sinds de U13 uit voor de jeugdwerking van de Vereniging. Foto: Cercle Brugge

Met beide voeten op de grond

“Of ik het had verwacht? Nee. Ik had wel het gevoel dat ik vorig jaar een goed seizoen speelde met een groot aantal aan speelminuten. Dus inderdaad, hard werk loont. Mijn familie was uiteraard zeer blij, maar vertelden me ook om met mijn voeten op de grond te blijven en hard door te werken. Mijn doel blijft nog steeds hetzelfde: een eerste selectie bij de A-kern krijgen en de beloften helpen naar promotie. Ondertussen staan we met de beloften gedeeld derde op twee punten van de leider, dus alles is nog mogelijk. Enkel door hard te blijven trainen kan ik in mijn doel slagen.”

Lees verder onder de foto.

Een steunbetuiging voor Cercle-doelman Miguel Van Damme, bij wie al voor de derde keer kanker werd vastgesteld.

Speelstijl

“Ik speel het liefst als spits, maar ik kan ook als linksbuiten uit de voeten. Ik ben zeer aanvallend ingesteld en pik graag doelpunten en assists mee. Waar ik nog moet aan werken is om bepaalde spelhandelingen sneller en slimmer uit te kunnen voeren. Uiteraard kan ik ook op fysisch vlak nog wat sterker worden”, merkte hij op.

Dries Mertens

“Momenteel studeer ik Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de Hogeschool Gent. De combinatie met voetbal lukt voorlopig wel nog. Dankzij mijn topsportstatuut geniet ik bovendien van enkele nuttige voordelen.”

“Naar wie ik als voetballer opkijk? Als ik dan eentje moet kiezen is dat Dries Mertens. Ik hou van zijn mentaliteit en persoonlijkheid. Hij is intussen ook een clubicoon geworden bij het Italiaanse Napoli, waarvoor ik wel bewondering heb”, sluit Aske af.

Aske Sampers tekent zijn eerste profcontract bij Cercle Brugge.

Daron Mertens
12 oktober 2020