Lo-Reninge

Ferm en stadsbestuur Lo-Reninge creëren Troostplek langs wandelpad

Daron Mertens
26 november 2020
Ferm lanceerde het project PlantTroost. Lokale Ferm-afdelingen over heel Vlaanderen creëren in het kader daarvan Troostplekken. Ook Ferm Reninge legde in samenwerking met het stadsbestuur zo’n plaatsje aan waar de mensen even tot rust kunnen komen.

Dat 2020 geen jaar geworden is als een ander, is voor iedereen ondertussen duidelijk. Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht, bepaalde gebruiken en rituelen lopen anders dan vroeger en heel wat mensen hebben het moeilijk om met deze situatie om te gaan. Met PlantTroost wil Ferm helpen om samen troost te vinden. De lokale afdeling van Ferm Reninge creëerde in samenwerking met het stadsbestuur van Lo-Reninge ook zo’n Troostplek langs het wandelpad achter de wijk Sint-Maarten in Reninge. Het is een plek waar je naartoe kan gaan om even stil te staan, troost te zoeken en hoopvol te denken aan de toekomst.

Op de locatie staan een bank en een troostpaneel met een gedicht. Dat paneel werd geplaatst door de technische dienst van Lo-Reninge. Er werden ook bloembollen geplant die in het voorjaar zullen bloeien als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. De Troostplek ligt middenin het groen met zicht op de broeken en is het hele jaar door te bezoeken langsheen het wandelpad.

De officiële opening van de Troostplek is gepland op zaterdag 13 maart 2021, één jaar na de start van de coronapandemie in ons land.

Schepen Lieve Castryck en voorzitster Ferm Reninge Anneke Courtens.

Daron Mertens
26 november 2020