Izenberge

Basisschool De Libel krijgt subsidie van 97.000 euro voor aankoop schoolgebouw

Daron Mertens
28 december 2020
Basisschool De Libel krijgt van de Vlaamse overheid 97.239,42 euro voor de aankoop van het naastgelegen schoolgebouw in de Groenestraat in Izenberge.

“We investeren daar waar de noden het grootst zijn”, zegt Ben Weyts (N-VA). “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur.” Weyts investeerde in de laatste maand van 2020 via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim 46 miljoen in maar liefst 107 scholenbouwprojecten over heel Vlaanderen. De provincie West-Vlaanderen krijgt daarvan 7 miljoen euro. Alles samen investeert Vlaams onderwijsminister Ben Weyts deze maand 7 miljoen euro in 23 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen.

In maart 2019 beslisten de Zusters van Tielt om het hele schoolgebouw te koop te zetten. Het schoolbestuur van De Libel besliste om het gebouw zelf te kopen, op voorwaarde van een financiële steun.

Basisschool De Libel in de Izenberge – Foto: Google Maps

Daron Mertens
28 december 2020

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be