Lo-Reninge

Brandweer bevrijdt arbeider na omgekanteld werfkraantje

Daron Mertens
25 februari 2021
De brandweer heeft donderdagnamiddag een arbeider moeten bevrijden die met zijn voet onder een omgekanteld werfkraantje is terechtgekomen. Het slachtoffer liep meerdere breuken op.

Het ongeval gebeurde rond 12.20 uur in de Ooststraat in Lo en werd toevallig opgemerkt door een brandweerman-ambulancier. De man ging hulp bieden en verwittigde zijn collega’s, die ter plaatse kwamen gesneld. Samen met de politie Spoorkin kwam ook een ziekenwagen en de mug ter plaatse. De rechtervoet van het slachtoffer werd bevrijd door middel van een hefkussen. Ter plaatse kreeg de twintiger de nodige verzorging en werd hij nadien overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne. De Ooststraat bleef zo’n half uurtje afgesloten. De politie deed de nodige vaststellingen.

Het omgekanteld werfkraantje in de Ooststraat. Foto: Bart Boterman
Daron Mertens
25 februari 2021