Hoogstade

Afvalbrand zorgt voor hevige rookpluim in Hoogstade

Daron Mertens
26 februari 2021
Een afvalbrand heeft vrijdagavond voor een hevige rookpluim gezorgd boven Hoogstade. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 18.15 uur opgemerkt door een voorbijganger en die verwittigde de brandweer. De brandweer kon echter de vuurhaard niet meteen bereiken omdat de doorgegeven straat niet correct was. De brand situeerde zich op een boerderij in de doodlopende Brouwerijstraat. Een stapel snoei- en houtafval was daar aan het branden en zorgde voor hevige rookontwikkeling. Door de afgelegen ligging werden twee extra tankwagens ter plaatse gestuurd. Gelukkig was er weinig wind en hadden omwonenden geen last van de rook.

Hevige rookpluim boven Hoogstade. Foto: José Tyteca
Daron Mertens
26 februari 2021