Stavele

Stan Dewulf rijdt Frans tweeluik in plaats van Vlaams openingsweekend

Daron Mertens
26 februari 2021
Stavelnaar Stan Dewulf komt komend weekend niet in actie tijdens het Vlaams openingsweekend. In plaats daarvan rijdt de 23-jarige kasseispecialist van AG2R Citroën het Franse tweeluik Boucles Drôme Ardèche.

Dat blijkt uit de selecties, die AG2R Citroën bekendmaakte voor de Faun-Ardèche Classic en de Royal Bernard Drome Classic. Dewulf, in 2018 winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften, reed beide Franse heuvelwedstrijden nog niet eerder. Aan zijn zijde treft de jonge Belg, die dit seizoen tijdens de Clasica de Almeria al in actie kwam, onder anderen Aurélien Paret-Peintre, winnaar van de GP La Marseillaise, Tourritwinnaar Nans Peters en de beloftevolle Clément Champoussin.

Beide wedstrijden kunnen maar liefst rekenen op elf WorldTour-ploegen. In voorgaande jaren lag dit aantal op maximaal zes, maar door het annuleren en uitstellen van de nodige koersen pakken de grote ploegen zoveel mogelijk koerskilometers mee waar dit kan.

Faun-Ardèche Classic

De Faun-Ardèche Classic (zaterdag 27 februari) wordt dit seizoen als gevolg van het coronavirus achter gesloten deuren gehouden. Om het evenement aan te passen aan de geldende restricties, is de afstand korter dan voorgaande jaren. De afgelopen vijf jaar varieerde de lengte tussen 180 en 210 kilometer, nu telt de route rond start- en aankomstplaats Guilherand-Granges slechts 171,3 kilometer. De rit is hier live te volgen met tekstupdates.

Royal Bernard Drôme Classic

Net ten zuiden van Valence start het peloton zondag 28 februari in Eurre aan een tocht van 173,5 kilometer door het departement Drôme. Het heuvelachtige parcours begint nog vrij vlak. In de eerste honderd kilometer, waarin tweemaal een lus afgelegd wordt, komt het peloton slechts twee gecategoriseerde beklimmingen tegen. Het zwaartepunt van de koers ligt in de laatste zeventig kilometer, wanneer het parcours afbuigt naar het zuiden voor wat meer serieuze heuvels. De rit is hier live te volgen met tekstupdates.

Daron Mertens
26 februari 2021