Alveringem

Rotary Club Diksmuide 86xx schenkt frigo en diepvries aan voedselbedeling ‘t Cleppertje

Daron Mertens
30 maart 2021
Rotary Club Diksmuide 86xx, een vrijwillige non-profitorganisatie, schenkt een frigo en een diepvries aan voedselbedeling ’t Cleppertje in Alveringem.

De Rotary Club Diksmuide 86xx is recent in 2017 opgericht. De bedoeling is voor mensen uit regio Diksmuide en aanpalende gemeenten samen te brengen in een gezellige vereniging volgens de doelstellingen van Rotary International. Rotary International is een vrijwillige non-profitorganisatie waarbij leden op verschillende manieren de medemens steunen en dat daarbij geen enkel onderscheid wordt gemaakt naar geslacht, ras, huidskleur, taal nationaliteit, geloof, politieke of filosofische voorkeur.

“Met een jong en dynamisch karakter willen onze leden, zowel mannen al vrouwen, op een gezellige manier vergaderen maar zich ook inzetten om lokale projecten, of projecten van lokale mensen in de wereld, te ondersteunen”, aldus Vera Kicken, voorzitster van Rotary Diksmuide 86xx. De projecten die door Rotary International gesteund worden kaderen in een van de volgende zes actiedomeinen: vrede en conflictpreventie/conflictbeheersing, preventie en behandeling van ziekten, water en sanitaire voorzieningen, gezondheid van moeder en kind, basisonderwijs en geletterdheid, economische en gemeenschapsontwikkeling.

Lees verder onder de foto.

V.l.n.r. Vera Kicken, voorzitter Rotary Diksmuide 86XX / Karolien Avonture, schepen Alveringem / medewerkers ’t Cleppertje, Narcise Fierens en Julie Saubain

 

 

Dankzij het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) krijgt België via de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp. Met de steun van dit Fonds, voorziet de POD Maatschappelijke Integratie jaarlijks ongeveer 358 OCMW’s en 419 organisaties – in samenwerking met de 9 voedselbanken van het land – van goederen om gratis te verdelen onder de meest behoeftigen in België.

“De voorbije jaren werden onze cliënten éénmaal per jaar uitgenodigd om een voedselpakket in een bijgebouw in Clep te komen afhalen. De vraag naar voedselpakketten stijgt. Daarom wordt er gestart met een maandelijkse voedselbedeling. Afhankelijk van het aantal producten en de grootte van het gezin, krijgt de cliënt deze. Voortaan heet dit afhaalpunt nu ’t Cleppertje”, aldus Vera Kicken.

“Dit jaar stappen wij ook in het project Foodsavers, dit is een samenwerkingsovereenkomst met verschillende gemeenten, waar de voedseloverschotten uit de winkels in de regio, naar de deelnemende gemeenten worden gebracht; om zo opnieuw verdeeld te worden. Zo kunnen we een gevarieerder pakket aanbieden aan onze cliënten”, sluit de voorzitster af.

Rotary Club Diksmuide 86xx
Daron Mertens
30 maart 2021