Lo-Reninge

Verwoestende brand legt schrijnwerkerij in de as

Daron Mertens
30 maart 2021
Brandweer Westhoek werd omstreeks 20u opgeroepen voor een uitslaande brand bij houtatelier Vandamme in Turkeyen in Lo-Reninge. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

Bij aankomst van de brandweer stond het schrijnwerkersbedrijf volledig in lichterlaaie. Meerdere brandweerposten werden opgeroepen met extra tankwagens, autopompen en ladderwagens. Op vraag van de burgemeester Lode Morlion werd een BE-Alert bericht uitgestuurd om de bevolking te verwittigen van de hevige rookontwikkeling. In de nabijheid van de brand werd gevraagd om de ramen en deuren te sluiten, en de ventilatie uit te schakelen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Woningen in de nabije omgeving van de brand waar mogelijks asbestdeeltjes zijn terechtgekomen, worden persoonlijk op de hoogte gebracht door de burgemeester en de adviseur gevaarlijke stoffen. Zij zullen zo de nodige richtlijnen inzake de opruiming van de asbestpartikels krijgen.

De loods is volledig vernield door de brand. Niemand raakte gewond. Een deskundige van het parket deed reeds de eerste vaststellingen en is momenteel, woensdagmorgen, zijn onderzoek verder aan het afronden.

Foto: Brandweer Westhoek
Foto: Daron Mertens
Foto: Daron Mertens
Daron Mertens
30 maart 2021