Lo-Reninge

Bert (20) laat het leven enkele dagen nadat hij onwel wordt in auto

Daron Mertens
26 april 2021
De erg geliefde Bert Doom uit Lo-Reninge, amper 20 jaar oud geworden, heeft zijn moedige strijd dan toch moeten staken. De jongeman raakte zondagavond van de weg af met zijn wagen door een ernstig medisch probleem. De verslagenheid is enorm bij familie en zijn vele vrienden.

Het noodlottige ongeval gebeurde rond 19.30 uur langs de Hoogstadestraat (N8) in Hoogstade. Bert was op weg naar huis en werd onwel tijdens het autorijden en belandde met zijn wagen in de gracht. Hij werd ter plaatse gereanimeerd. Sindsdien lag hij in kritieke toestand in het ziekenhuis, waar hij woensdag overleed. Het nieuws van zijn overlijden komt hard aan bij zijn vrienden en familie.

Op de persoonlijke Facebookpagina van Bert laten tal van vrienden en klasgenoten een emotionele boodschap of getuigenis na. De familie besliste om toestemming te geven tot orgaandonatie voor Bert in de hoop dat hij zo nog andere levens kan redden. In juli zal de familie anoniem te horen krijgen hoe het met de mensen gaat die Bert heeft geholpen.

De afscheidsplechtigheid van Bert vindt volgende week donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Cornelis in Veurne. Er komt een livestream om de dienst vanop een afstand te volgen.

Bert en zijn vriendin Emelie gingen een mooie toekomst tegemoet, tot het noodlot er anders over besliste.
Daron Mertens
26 april 2021