Lo-Reninge

Speciale tweede editie van de Lukkefeesten in Lo-Reninge

Daron Mertens
28 april 2021
De Lukkefeesten wordt een jaarlijks eendaags evenement met een rechtstreekse link naar het DNA van Lo-Reninge. Na heel wat interne voorbereiding en na gesprekken met externe partners is de VVV Lo-Reninge dan ook blij om de tweede editie te mogen aankondigen op zondag 16 mei.

“We gaan wandelen en fietsen in en rond Lo-Reninge waar we alle elementen van het DNA van de Lukkefeesten in een leuke outdoor-beleving gaan gieten. Animatief wordt er gemikt op passend straattheater en muziek. We starten om 10.00 uur met beide tochten en meteen al heel wat animatie die je op verschillende locaties terug zal vinden”, aldus de organisators.

Om alles volgens het juiste protocol te laten verlopen starten de deelnemers in tijdsblokken van één uur waarbij iedere keer maximaal 50 personen in hun eigen bubbel kunnen starten. Dit is eenvoudig mee te geven via de ticketing. Op die manier schrijf je je gratis in en zijn meteen ook alle gegevens voor handen. De wandeling gaat over een kleine 3 km en de fietstocht over 25 km. Aan de start krijg je de kaartjes met de tocht en de mogelijke stopplaatsen aangereikt. Hiervoor werken ze samen met diverse horeca op de tocht. Ook hier wordt er gewerkt met take-away aanbod en indien mogelijk ook op de terrassen van de zaken.

Lukke-brunch-picknick

In samenwerking met L’Héritage (Reninge & Poperinge) organiseert men een heuse wandel- en fietspicknick met streekproducten uit de Westhoek met het 100% West-Vlaams label. Af te halen vanaf 10.00 uur bij het inschrijven op het Vateplein in Lo. Meer informatie en het vastleggen van de Lukke-brunch via de link op www.lukkefeesten.be.

De historische link tussen Lo-Reninge en Biscuiterie Jules Destrooper is de basis voor deze Lukkefeesten. Je kan gratis naar het bezoekerscentrum en er is een heuse fabrieksverkoop tijdens de Lukkefeesten.

Daron Mertens
28 april 2021