Alveringem

Landbouwer verliest werkkrachten in vol seizoen

Daron Mertens
14 mei 2021
Thomas Ingelbeen, een biologische landbouwer uit Alveringem, is plotseling twee van zijn werkkrachten kwijt. De twee Irakezen die al enkele jaren bij hem werken zijn uitgewezen en moeten ons land verlaten.

De seizoensarbeid draait momenteel op volle toeren en dat brengt de de landbouwer momenteel in de problemen. De twee arbeiders werken op het veld en bij de intensieve groententeelt. Vandaag worden er courgettes geplant, maar de twee Irakezen moeten werkloos toezien. Op slag zitten ze opnieuw in de onzekerheid, terwijl de nood aan seizoensarbeiders in de land- en tuinbouw net nu groot is.

Foto: illustratiebeeld
Daron Mertens
14 mei 2021

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be