Groot-Alveringem

Bierliefhebbers Arne en Manu introduceren ‘Bachten De Kupe Bier’

Daron Mertens
15 mei 2021
Arne Van Belle (40) en Manu Vandenbroucke (41), twee bierliefhebbers uit Alveringem en Beveren-IJzer, introduceren dit weekend hun eigen biermerk: ‘Bachten De Kupe Bier’.

“Als liefhebbers van bier, muziek en de prachtige Westhoek willen wij via een doordacht concept de streek mee terug op de kaart zetten. Door een pittig imago en lokale samenwerking willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en verleiden om op die manier ‘Bachten De Kupe’ te ontdekken. Wij hebben van de lockdown gebruik gemaakt om goed na te denken over ons concept en dit tot in de details uit te werken”, aldus Arne van Belle.

Het idee zat naar eigen zeggen al jaren in Arne z’n hoofd om een eigen conceptbier op de markt te brengen. Manu, als bierkenner, gaf uiteindelijk de insteek om een ‘Saison’ te brouwen. Via een lokaal bier willen ze de regio in de kijker zetten: extra leven in de brouwerij met ‘bier van allier’! Het hoofddoel is om via het bier een tof en hip imago te geven aan regio ‘Bachten de kupe’ zonder het landelijke aspect uit het oog te verliezen. De nadruk ligt op lokale verankering, lokale producten en lokale evenementen.

“Ons concept legt de nadruk op het ambachtelijke, daarom het belang om alle fases mee te maken. Samen met Stadsbrouwerij ’t Koelschip Oostende hebben wij ‘Bachten De Kupe Saison – Bier van allier’ gebrouwen en gebotteld, met water uit Oostende en hop uit Poperinge. Ook onze bierglazen zijn van Belgische makelij. Via deze ervaring willen we vooral de nadruk leggen op het lokale en exclusieve karakter van ons bier.”

Lees verder onder de foto.

Arne Van Belle (40) en Manu Vandenbroucke (41), twee bierliefhebbers uit Alveringem en Beveren-IJzer, introduceren dit weekend hun eigen biermerk: ‘Bachten De Kupe Bier’.

Voor het etiket werkten ze samen met een lokale en talentvolle tattoo-artiest Tattoo Moustache uit Veurne. Ondertussen kwam er ook al een samenwerking op poten met ’t Potje Paté (Bachten De Kupe Saison – bierpaté) en bakkerij Bachten De Kupe (Bachten De Kupe bierbrood). Het bier zelf wordt verkocht via lokale horeca, handelaars en rechtstreeks aan particulieren.

“De start is alvast veel belovend. Ons eerste brouwsel is zo goed als uitverkocht, een tweede is onderweg en de derde & vierde zijn reeds ingepland bij de brouwer. Als duo hebben we de taken moeten verdelen om alles overzichtelijk te houden. Manu is verantwoordelijk voor de verkoop & logistiek, Arne is verantwoordelijk voor marketing & administratie”, gaan beide verder.

“Voorlopig hebben wij geen steun gevraagd van de gemeente. Wij staan wel in contact met 100% West-vlaams om in de toekomst dit label te kunnen verkrijgen en zo kunnen genieten van alle infrastructuur, netwerken en de know-how”, sluiten Arne en Manu af.

Bachten De Kupe Saison:

  • Donkerblond met een alchoholpercentage van 5.6°
  • Bier van een hoge gisting met nagisting in de fles
  • Droog in de mond, licht bitter en kruidig met een fris karakter
  • Dorstlesser, ideaal als aperitief of doordrinker

Een weetje:

Saison bier werd oorspronkelijk door boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen. Het bier moest dus goed kunnen blijven tot aan de zomer, maar het mocht een niet al te hoog alcoholpercentage hebben. Een goede dorstlesser tijdens of na al dat harde werk op het land.

Meer info op hun website en op de Facebookpagina. Mail: info@bachtendekupebier.be

Daron Mertens
15 mei 2021