Groot-Alveringem

Alveringemse gemeenteraad beraadt zich over betaalde terrasuitbreiding

Daron Mertens
19 mei 2021
De Alveringemse gemeenteraad beraadt zich op 27 mei over de voorwaarden om een terras mét een vaste constructie definitief uit te breiden op het openbare domein.

Het gemeentebestuur is, in tegenstelling tot andere omliggende steden en gemeenten, wel van plan om geld te vragen aan uitbaters van cafés en restaurants die hun terras met een vaste constructie willen uitbreiden op openbaar domein. “De tijdelijke terrassen waarvoor nu een vergunning wordt afgeleverd zijn gratis en blijven dit ook”, aldus schepen van Sociale Zaken Karolien Avonture. Voor de tijdelijke terrassen blijft het dus gratis. Per vierkante meter wil de gemeente één euro aanrekenen met een minimum van 50 euro per jaar. De gemeenteraad legt de concessievoorwaarden vast. De terrasuitbreiding moet aansluiten aan de gevel. De gemeenteraad komt op donderdag 27 mei om 21.00 uur samen in De Kwelle.

Foto: illustratiebeeld
Daron Mertens
19 mei 2021

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be