Lo-Reninge

Koppel op motorfiets raakt auto vol in flank langs de Gapaard

Daron Mertens
1 juni 2021
Een 58-jarige man uit Menen en zijn echtgenote zijn gewond geraakt bij een motorongeval langs de Gapaard in Pollinkhove.

Ze waren dinsdag op uitstap en reden langs de N8 van Ieper richting Veurne. Rond 10.30 uur, ter hoogte van het kruispunt Gapaard, werden ze plots geconfronteerd met een auto die de drukke baan overstak.

De 73-jarige bestuurder kwam uit de Romanestraat en wou de N8 kruisen, maar merkte de motor niet op. De motor met het echtpaar reed in de flank van de auto. De man en vrouw kwamen hard op de grond terecht. Ze kregen de eerste hulp ter plaatse en werden vervolgens met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Veurne gebracht. De 73-jarige autobestuurder bleef ongedeerd. Zijn voertuig is wel behoorlijk zwaar beschadigd en ook twee ramen raakten verbrijzeld. De motor raakte al bij al slechts beperkt beschadigd.

Door het ongeval was er een uur lang verkeershinder en werd het verkeer omgeleid. De politie Spoorkin deed de nodige vaststellingen en liet de voertuigen takelen.

Daron Mertens
1 juni 2021