Lo-Reninge

Chantal zakt af naar de “Far West” van Vlaanderen

Foto: Nyk Dekeyser
Daron Mertens
15 juni 2021
Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af.

De reeks draait rond Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. “Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan”, aldus regisseur Mathias Sercu.

Chantal is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is. Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West’ van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Lees verder onder de foto.

Foto: Nyk Dekeyser

Momenteel wordt nog tot eind juni volop gefilmd in de Zuidschotestraat in Reninge. Tot eind juni is daar geen doorgaand verkeer mogelijk. Ook in en rond het administratief centrum en het Vateplein in Lo zal de komende maanden gefilmd worden.

Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten. Naast Maaike Cafmeyer bestaat de cast uit Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Kurt Defranq, Wim Opbrouck e.a.

“There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West’. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen.”

Foto: Nyk Dekeyser

 

Daron Mertens
15 juni 2021