Alveringem

Tweede editie van Oudlander Festival op komst

Daron Mertens
21 juni 2021
Op zaterdag 28 augustus vindt in Alveringem de tweede editie van het Oudlander Festival plaats. Dat bevestigen de organisators.

Oudlander Festival wil een nieuwe muzikale wind doen waaien in de Westhoek. En dat telkens op de laatste zaterdag van augustus. “In de zomer van 2019 hadden we onze eerste geslaagde editie van Oudlander Festival. Met een 550-tal bezoekers en veel positieve reacties hebben we toen beslist om 100% voor een volgende editie te gaan in 2020. Maar, daar heeft Covid-19 zoals bij zovelen een stokje tussen gestoken”, aldus mede-organisator Arne Van Belle. “Ondertussen is de situatie gunstig aan het evolueren en hebben groen licht gekregen van het Gemeentebestuur en de politiediensten om Oudlander Festival opnieuw te organiseren op zaterdag 28 augustus 2021. We mikken op een 800-tal bezoekers!”

Deze editie zal wel net iets anders verlopen. “We voorzien een grote overdekte (open) concerttent op de festivalweide zodanig dat we minder afhankelijk worden van de weersomstandigheden. Daarnaast zal het festivalgevoel nog meer tot z’n recht komen door de aanwezigheid van een ‘festivaldorp’, bestaande uit zomerbar ‘De Beyaertshoeve’ en enkele foodtrucks. Ook de line-up is straffe kost, met deze keer 7 bands en een dj!”

Lees verder onder de foto.

Als headliner is er de Internationale tribute band AcinDC (Kursaal Oostende, Capitol Gent, Muzikale dinsdagen Ieper, Paasrock Nl). Daarvoor zijn er Boskat (De Nieuwe Lichting, radio Willy), 10 Rogue (de nieuwe band van Peter Evrard), Mise en Scene (West-Vlaamse party ska rock), Bun (“de West-Vlaamse Liam Gallagher” radio Willy), Drums ‘n’ Guns en Monroaw (allebei Westvlaamse rockbands). Aflsuiten doen ze met de party dj van de Westkust, DJOHNWAYNE.

“Dit jaar hebben we een volledig nieuwe website waar je alle bands en info kan ontdekken. Belangrijk is dat iedereen nu een online ticket kan aankopen via onze website. Je ondersteunt niet alleen ons lokaal concept, maar je zorgt er ook voor dat je zeker aanwezig kan zijn! De tickets zijn namelijk beperkt. Als het maximum aantal bereikt wordt tijdens de online verkoop, worden geen tickets aan de deur verkocht”, sluit Arne Van Belle af.

Tickets: 15€ VVK 20€ ADD / toegang vanaf 14.30 uur / locatie: Zuid-Ossenaarstraat 6, Alveringem

 

Daron Mertens
21 juni 2021