Groot-Alveringem

135 bestuurders rijden te snel op Hoogstadestraat tijdens verkeersactie

Daron Mertens
23 juni 2021
Afgelopen weekend nam de Politiezone Spoorkin deel aan de verkeersactie 'Weekend zonder alcohol'.

Gespreid over drie dagen werden in totaal 919 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 26 rijbewijzen ingetrokken voor drie of zes uur na een positieve ademanalyse en twee rijbewijzen ingehouden voor 15 dagen wegens rijden onder invloed van drugs. Naast alcohol werd op zondag ook gecontroleerd op snelheid.

In de Hoogstadestraat in Alveringem reden 135 voertuigen sneller dan de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u. 2 bestuurders lopen daarbij het risico dat hun rijbewijs wordt ingetrokken. In de Lostraat in Gijverinkhove reed één voertuig sneller dan de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u.

Daron Mertens
23 juni 2021