Alveringem

Bakkerij Decreton sluit na 44 jaar de deuren

Foto: vastgoed Zimmo
Daron Mertens
27 juni 2021
Na 44 jaar sluit bakker Yvan Decreton de deuren van zijn bakkerij in het centrum van Alveringem.

De laatste werkdag voor Yvan en zijn echtgenote Karin was afgelopen zaterdag. Vandaag, zondag, namen ze ten slotte afscheid van al hun trouwe klanten met een ontbijtpakket. Bakker Yvan wordt op 5 juli 62 jaar en was de derde generatie Decreton die op het dorp met veel passie de bakkersstiel uitoefende, na grootvader Georges en vader Etienne. Yvan heeft twee zonen, maar geen van beiden zag het zitten om de zaak over te nemen. Zo komt er dus een einde aan deze bekende Alveringemse familiezaak. Een overnemer voor het handelspand is er nog niet.

Foto: vastgoed Zimmo

Daron Mertens
27 juni 2021