Lo-Reninge

Beelden- en poëzieroute in Lo-Reninge

Daron Mertens
4 juli 2021
Voor de 22e maal kan je van 2 juli tot 12 september de Beelden- en poëzieroute bezoeken al wandelend in het centrum van Lo of met de fiets langs de Klavertjevierfietsroute, 25 km.

Langs de erfgoedwandelroute in het centrum van Lo staan op 15 locaties verschillende werken opgesteld van 10 kunstenaars. In het bezoekerscentrum Lauka stelt Kunstkring De Zeven Torentjes uit Assebroek tentoon met verschillende disciplines. Langs de erfgoedwandeling kan je vier gedichten lezen en beluisteren, geselecteerd door Wim Chielens en ingelezen door Trui Chielens.

Langs de Klavertjevierfietsroute staan werken opgesteld van plaatselijke kunstenaars! Om de twee jaar werken de inwoners van Lo-Reninge aan een gezamenlijk project. Denk maar aan de nestkastjes of werken met wilgentenen of breiwol. Dit jaar kregen ze bloempotjes om te beschilderen. Meer dan 1000 bloempotjes zal je kunnen bewonderen! Dankzij de hulp van de leerlingen van de scholen van Lo-Reninge, tekenacademie Reninge, Havenhuis, WZC Zilvervogel, Duin en Polder, De Lovie afdeling Lo, KSA en FERM kinderopvang Lo-Reninge kun je de bloempotjes bewonderen in allerlei gedaantes en uitvoeringen!

Lees verder onder de foto.

V.l.n.r.: Wout Cornette (schepen toerisme), Sofie Verstraete (dienst toerisme Lo-Reninge), Marleen Lodens (voorzitter VVV Lo-Reninge)

In de vier kerken van Lo-Reninge zijn er ook tentoonstellingen. In de St.-Pieterskerk van Lo kun je de werken bewonderen van Rita Vergote en Wilfried Lombary. Ook de tentoonstelling “ We are water” van Regionaal Landschap Westhoek staat hier opgesteld. In de St.-Rictrudiskerk in Reninge staan werken opgesteld van Maarten Ceulemans en Dany Tulkens. In de St.-Barnabaskerk van Noordschote stelt Kelly Denuwelaere uit Lo-Reninge tentoon samen met De Lovie afdeling Trapleer, waar Kelly maandelijks een kleiworkshop geeft. In de St.-Bartholomeuskerk te Pollinkhove staan werken van 2 kunstenaars uit Lo-Reninge: Leen Lermytte en Werner Edebau. Ook Rik Ryon uit Proven stelt zijn werken tentoon.

De gratis brochure is af te halen vanaf 2 juli in de dienst voor toerisme Lauka, Markt 17 a te Lo-Reninge.

Daron Mertens
4 juli 2021