Alveringem

Aske Sampers zet stap naar debuut in eerste klasse

Daron Mertens
24 juli 2021
Alveringemnaar Aske Sampers (20) kan vanavond zijn debuut maken in eerste klasse tegen Beerschot.

Vanavond start voor Cercle Brugge het nieuwe seizoen van de voetbalcompetitie in eerste klasse. In Alveringem wordt voornamelijk uitgekeken naar het mogelijk debuut van Alveringemnaar Aske Sampers in de eerste ploeg van Cercle Brugge. Wij hadden alvast een interview met het ambitieuze jeugdproduct.

Klaar voor je debuut bij de eerste ploeg?

“Ik voel me goed en merk dat ik het voorbije jaar wel stappen heb gezet richting het profvoetbal. Maar ik bekijk het stap per stap en zou die eerste speelminuten meer als beloning zien.”

Hoe was de stage in Polen? Valt de trainer mee?

“De stage was zwaar, maar heel leerrijk net omdat je een week lang samen bent met het hele team. Ook ideaal om elkaar beter te leren kennen. De coaches zijn heel goed in omgang met ons (de youngsters) en ze geven ons voldoende vertrouwen maar schaven natuurlijk ook bij waar nodig.”

Lees verder onder de foto.

Aske Sampers in een oefenmatch tegen AS Monaco.

Hoe is het om door zo’n ervaren man als trainer te hebben?

“We hebben in feite drie heel ervaren mannen als trainers. En dat brengen ze zeker over in hun manier van werken. Ze hebben alle drie een eigen visie waardoor het voor ons enkel nog leerrijker wordt.”

Naar welke matchen kijk je uit?

“Ik denk in mijn situatie dat ik niet echt voorkeuren heb. Ik wil elke kans die ik krijg tegen wie dan ook grijpen. Elke wedstrijd is heel belangrijk.”

Selectie voor de match van vanavond tegen Beerschot.

Daron Mertens
24 juli 2021