Alveringem

Aske Sampers na zijn debuut in eerste klasse: “Mijlpaal bereikt in mijn leven”

Daron Mertens
1 augustus 2021
Zaterdagavond vierde Alveringemnaar Aske Sampers zijn competitiedebuut in het shirt van Cercle Brugge thuis tegen OH Leuven (1-1). Wij vroegen hem naar zijn debuut.

Op televisie was je naam meerdere keren duidelijk te horen, wie was er zoal in de tribune die je kende?

“Daar verschoot ik achteraf ook van dat te horen. Dat geeft je op dat moment wel een adrenalineboost. Ik vond het belangrijk dat toch mijn beide ouders er bij konden zijn, want aan hun heb ik gigantisch veel te danken.”

 

Toen je rond minuut 70 klaarstond om in te vallen, en net op dat moment scoort Rubio de gelijkmaker, dacht je toen je opnieuw moest opwarmen nog dat je ging invallen?

“Ik had er vertrouwen in dat de coach me zeker nog minuten ging geven. Ik maakte dat ik fysiek en mentaal klaar was om nog alles van mezelf te kunnen geven.”

Lees verder onder de foto.

Welk gevoel kreeg je op het moment dat je op het veld stapte als debutant?

“Ik dacht er eigenlijk vrij weinig bij na en ik denk dat dat de goeie keuze was. Natuurlijk was er gezonde stress, omdat het een mijlpaal in je leven is.”

 

Je kreeg in het slot van de match bijna nog een doelkans, kun je die beschrijven?

“Ik kreeg de bal van Thibo Somers in de kleine rechthoek en probeerde de verdediger achter me te houden. Ik denk dat ik werd vastgehouden en hierdoor mijn evenwicht verloor.”

 

Na al die jaren zwaar te werken, ben je tevreden met het voorlopige resultaat? Had je je debuut nu al verwacht?

“Ik zie het opnieuw als een beloning maar blijf heel realistisch. Het heeft me een extra boost om heel hard door te blijven werken.”

Daron Mertens
1 augustus 2021