Lo-Reninge

Soep met babbeltjes in Reninge was succes

Daron Mertens
11 augustus 2021
De eerste editie van ‘Soep met babbeltjes’, een project om inwoners met elkaar te verbinden, was een succes.

Woonzorgcentrum Zilvervogel organiseerde op donderdag 5 augustus in samenwerking met enkele plaatselijke verenigingen en de logistieke steun van het stadsbestuur van Lo-Reninge ‘Soep met babbeltjes’. Bij een gratis tas soep ontmoetten inwoners van Lo-Reninge en bewoners van het woonzorgcentrum Zilvervogel Reninge elkaar vorige week donderdag op het dorpsplein van Reninge voor een gezellige babbel.

In totaal werden 62 tassen tomatensoep met balletjes, gemaakt door de bezoekers van het centrum voor dagverzorging Villa Zilvervogel, uitgedeeld. De reacties achteraf waren unaniem positief. Het project ‘Soep met babbeltjes’ krijgt dan ook maandelijks een vervolg, meestal gekoppeld aan een activiteit van één van de deelnemende verenigingen zoals Ferm, vbs de Ladder, Gezinsbond, Davidsfonds, Okra, Feestcomité, Lauka, Het Havenhuis of NestorPlus.

De volgende bijeenkomsten van ‘Soep met babbeltjes’ vinden plaats op maandag 6 september, zondag 10 oktober en dinsdag 14 december telkens van 10 tot 12 uur op het dorpsplein in Reninge. Op woensdag 24 november is er een ‘Soep met babbeltjes’ in vrije basisschool De Ladder van 10.30 tot 11.30 uur.

Daron Mertens
11 augustus 2021