Hoogstade

Wielertoerist komt zwaar ten val na aanrijding

Daron Mertens
20 augustus 2021
Een wielertoerist is vrijdagnamiddag zwaar ten val gekomen na een aanrijding op de Hoogstadestraat in Hoogstade.

Het ongeval gebeurde even na 16 uur ter hoogte van het kruispunt van de Gapaard op grondgebied Hoogstade. Een fietser kwam er in aanraking met de buitenspiegel van een wagen. De man, een vijftiger, kwam zwaar ten val en belandde met zijn hoofd op het wegdek. De MUG en een ziekenwagen kwamen ter plaatse. De man werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn toestand is stabiel.

De bestuurder van de auto, ook een vijftiger, legde een negatieve ademtest af. Vlak na het ongeval stopte een man in een bestelwagen om hulp te bieden, maar dat had een achteropkomende wagen niet opgemerkt. De bestuurder van de auto reed de wagen achteraan aan. Bij dat ongeval was er enkel stoffelijke schade, maar het zorgde wel voor extra verkeershinder op de N8. Pas rond 17.30 uur waren de verkeersproblemen voorbij.

Daron Mertens
20 augustus 2021