Lo-Reninge

35-tal varkens komen om bij uitslaande loodsbrand

Foto: archief
Daron Mertens
9 september 2021
Een uitslaande brand heeft woensdagavond een loods en een varkensstal vernield in Noordschote.

Omstreeks 22.50 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een loodsbrand in de Noordweststraat in Noordschote. Bij aankomst van de brandweer was de brand in een loods met stro uitslaand en was er overslag naar een nabijgelegen varkensstal. Een 35-tal varkens overleefden de brand niet. Een tankwagencircuit werd opgestart om het nodige bluswater aan te voeren. De brand kon uiteindelijk tegengehouden worden halfweg de varkensstal.

Het dak van de loods bevat asbest. Dit bemoeilijkt de bluswerkzaamheden. Een adviseur gevaarlijke stoffen bekijkt de situatie om de nodige maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. De wind kwam woensdagavond uit een goede richting, waardoor geen omwonenden last hebben gehad. De materiële schade is zeer groot.

Daron Mertens
9 september 2021

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be