Lo-Reninge

35-tal varkens komen om bij uitslaande loodsbrand

Foto: archief
Daron Mertens
9 september 2021
Een uitslaande brand heeft woensdagavond een loods en een varkensstal vernield in Noordschote.

Omstreeks 22.50 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een loodsbrand in de Noordweststraat in Noordschote. Bij aankomst van de brandweer was de brand in een loods met stro uitslaand en was er overslag naar een nabijgelegen varkensstal. Een 35-tal varkens overleefden de brand niet. Een tankwagencircuit werd opgestart om het nodige bluswater aan te voeren. De brand kon uiteindelijk tegengehouden worden halfweg de varkensstal.

Het dak van de loods bevat asbest. Dit bemoeilijkt de bluswerkzaamheden. Een adviseur gevaarlijke stoffen bekijkt de situatie om de nodige maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. De wind kwam woensdagavond uit een goede richting, waardoor geen omwonenden last hebben gehad. De materiƫle schade is zeer groot.

Daron Mertens
9 september 2021