Leisele

Samagro in Leisele wil nieuwe loods bouwen

Foto: Google Maps
Daron Mertens
10 september 2021
Het mestverwerkingsbedrijf Samagro uit Leisele heeft een aanvraag ingediend om een nieuwe loods te bouwen.

De loods zou 18 meter hoog worden en in de loods zouden een droger, een meng-pelletiseerlijn en een opslagruimte aanwezig zijn. Volgens Samagro zelf zou deze nieuwbouw er komen ter vervanging van de bestaande installaties. Het zou dus niet om een uitbreiding van het bedrijf gaan en de verwerkingscapaciteit zou bijgevolg onveranderd blijven. Samagro organiseert op 15 september 2021 om 20.00 uur een infovergadering in de gemeentelijke zaal in Leisele om de plannen voor te stellen.

Een groep inwoners uit Leisele is ondertussen bezorgd over mogelijke bijkomende reuk- en verkeershinder. Zij herinneren er aan dat Leisele een landbouwgebied is en geen industriezone heeft. In afwachting van de infovergadering roepen tegenstanders van de plannen alvast op om via de website van de Vlaamse Overheid massaal bezwaarschriften in te dienen tegen de nieuwbouw.

Daron Mertens
10 september 2021