Izenberge

Dakwerker (26) zwaargewond na val van dak

Daron Mertens
12 oktober 2021
Een 26-jarige dakwerker is dinsdagvoormiddag zwaargewond geraakt na een val van een dak in Izenberge.

Een dakwerker was rond 11.15 uur aan de slag op het dak van een rijwoning langs de Groenestraat in het centrum van Izenberge. Op een bepaald moment kwam de jongeman ten val en viel hij enkele meters naar beneden. De hulpdiensten werden verwittigd door zijn collega’s. De MUG en een ziekenwagen kwamen ter plaatse en kregen bijstand van de brandweer. De ploeg van de brandweer moest helpen om de dakwerker te evacueren omdat die zich in een moeilijker toegankelijke plaats bevond. De man kreeg ter plaatse de dringendste zorgen en werd daarna zwaargewond, maar niet in levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De politie bracht het parket op de hoogte die het Arbeidsauditoraat inschakelde. De politie begon ter plaatse met een onderzoek. De collega‚Äôs en de werkgever van de man werden ook verhoord.

Er wordt ook een fotodossier opgesteld om de omstandigheden van het ongeval zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen. Doel is voor het Arbeidsauditoraat om uiteindelijk na te gaan of alle veiligheidsvoorschriften nageleefd werden.

Daron Mertens
12 oktober 2021