Stavele

Eerste profzege voor Stan Dewulf: “Ik voelde me al een tijdje goed”

Daron Mertens
18 oktober 2021
Aan het einde van het wielerseizoen heeft Stan Dewulf nog zijn eerste zege als profrenner behaald.

Dewulf reed bijna de hele dag aan het front in de Boucles de l’Aulne, waarvan het grootste deel op een heuvelachtig lokaal circuit in aankomstplaats Châteaulin werd afgewerkt. Op een kleine 10 kilometer van de streep deed de Stavelnaar een laatste poging om zich af te scheiden van zijn medevluchters. En met succes, Dewulf kwam solo over de finishlijn. “Ik voelde me echt sterk. Het was het juiste moment om het te proberen en ik wilde als eerste aanvallen. Ik hou van harde wedstrijden en ik behoor volgens mij tot de sterkste renners, ook al win ik niet altijd. Ik ben heel blij met deze zege, ik kon niet beter wensen. De laatste wedstrijd van het seizoen winnen geeft heel veel zin om aan het volgende seizoen te beginnen.”

De 23-jarige Dewulf is al drie jaar prof, maar kon nooit eerder winnen op UCI-niveau. Dit jaar was hij daar wel al een paar keer dichtbij, met tweede plaatsen in een etappe en de eindstand van de Ronde van Wallonië, en ook topvijfplaatsen in een etappe van de Vuelta, Parijs-Tours en Binche-Chimay-Binche.

Daron Mertens
18 oktober 2021