Leisele

Dronken bestuurder botst tegen gevel van woning en vlucht

Daron Mertens
21 oktober 2021
Een dronken bestuurder reed woensdagnacht tegen de gevel van een woning in Leiseledorp en pleegde vluchtmisdrijf.

De bewoner van het huis werd rond 1.45 uur gewekt door het lawaai van de aanrijding. Hij zag nog hoe de bestuurder wegvluchtte, verwittigde de politie en zette zelf de achtervolging in. Uiteindelijk trof de bewoner het voertuig, die stilgevallen was, 400 meter verder aan. De politie kwam ter plaatse en onderwierp de man aan een alcoholtest. Die bleek positief te zijn waardoor zijn rijbewijs voor 15 dagen werd ingetrokken. De gevel van de woning liep schade op, maar moest niet gestut worden door de brandweer. De 29-jarige bestuurder moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechtbank.

Daron Mertens
21 oktober 2021