Groot-Alveringem

Vinifera en Leon Events slaan handen in elkaar voor Wine & Dine

Daron Mertens
18 november 2021
Wijnhandel Vinifera en feestzaal Leon Events slaan de handen in elkaar voor de eerste editie van Wine & Dine.

Wijnhandel Vinifera en eventlocatie Leon Events uit groot-Alveringem blijven er ondanks deze onzekere tijden voor gaan en slaan de handen in elkaar. Samen organiseren ze op vrijdag 26 november de eerste editie van Wine & Dine bij Leon Events in Leisele. Een voorsmaakje vol culinaire inspiratie voor wat de feestdagen kunnen brengen. “We brengen 7 fijne gerechten in walking diner en combineren deze met 7 passende topwijnen. Tussendoor informeert zaakvoerder Kjell van Vinifera de gasten met passie over het verhaal en de samenstelling van de wijnen en waarom de combinatie met een specifiek gerecht gemaakt wordt”, verduidelijkt Stefaan Vertongen, chef van Leon Events die de culinaire kant voor zijn rekening neemt.

Spaanse wijnboeren

“Om het concept kracht bij te zetten nodigde ik 3 bevriende Spaanse wijnhuizen uit om hun wijnen persoonlijk te komen voorstellen. Zo kan de klant kennismaken met de wijn, de makers en hun visie op het produceren van wijn”, licht Kjell Deblieck van Vinifera wijnshop toe. “We verwelkomen 2 Catalaanse wijnboeren en 1 uit de streek van Murcia. Ze hebben één ding gemeen: ze staan allemaal voor het puur product, respect voor de bodem en de druif zonder toevoegingen. Als wijnhandelaar een belangrijke meerwaarde, gezien steeds meer vraag is naar lekkere natuurlijke of bio wijnen zonder aan kwaliteit of smaak te moeten in boeten, integendeel.”

Samen hopen ze mensen ook hoop en zin te geven om binnenkort opnieuw gezellig rond de feestdis te mogen plaatsnemen, na de gemiste feestdagen van vorig jaar. De geldende coronamaatregelen zijn actief. Info & reservatie via info@leon-leonie.be of +32 484 53 39 48.

Daron Mertens
18 november 2021