Hoogstade

Tractor had voorrang moeten verlenen bij dodelijk ongeval

Daron Mertens
19 november 2021
Bij het dodelijke verkeersongeval in Hoogstade had de tractor voorrang moeten verlenen aan de wagen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.

Het ongeval gebeurde afgelopen donderdag rond 21.40 uur op de N8 in Hoogstade. De 35-jarige D.B. uit Lo reed met zijn wagen richting Veurne toen er een tractor met een mestkar de weg kwam opgedraaid vanuit een zijweg van een boerderij. De automobilist kon de tractor niet meer ontwijken en botste op het landbouwvoertuig. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij stierf ter plaatse. Hij laat een vrouw en kind achter. D.B., oorspronkelijk afkomstig uit Oostduinkerke, was informaticus van beroep en niet onbekend in de streek.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige had de tractor voorrang moeten verlenen. Eventuele overdreven snelheid van de personenwagen wordt nog onderzocht. De 19-jarige chauffeur van de tractor bleef ongedeerd maar was wel danig onder de indruk.

Foto: José Tyteca

Daron Mertens
19 november 2021