Groot-Alveringem

Extra maatregelen na uitbraak van vogelgriep

Daron Mertens
28 november 2021
In delen van De Panne, Veurne, Alveringem en Poperinge komen er extra maatregelen tegen de vogelgriep. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Na een uitbraak van de vogelgriep type H5 in de Noord-Franse gemeente Warhem komen er extra maatregelen in delen van Poperinge, Alveringem en Veurne. “Er is inderdaad een vaststelling van hoog pathogene vogelgriep op een legbedrijf in Warhem”, aldus Danny Coulier uit Leisele, pluimveehouder en voorzitter van de Landsbond Pluimvee. “Zoals de geldende Europese maatregelen voorschrijven, wordt dan een 3- en een 10-kilometerzone ingesteld. De 10-kilometerzone is een bewakingszone waar strikte regels gelden, zoals een verbod op verplaatsingen van (hobby)pluimvee, andere vogels en broedeieren en het afschermen van alle pluimvee en andere vogels. Deze 10-kilometerzone loopt over een groot deel van het grondgebied van Alveringem, waar deze maatregelen dus van kracht zijn.”

Normaal worden deze maatregelen opgeheven op 26 december 2021, maar deze termijn kan verlengd worden, afhankelijk van hoe de zaak in Warhem evolueert. Wie meer info wenst, kan terecht op www.pluimvee.be.

Daron Mertens
28 november 2021