Stavele

Wateroverlast grotendeels onder controle

Daron Mertens
29 november 2021
Terwijl het water in Stavele en Roesbrugge aan het zakken is, stijgt het water wel verder stroomafwaarts. Dat is onder meer het geval aan de Fintele.

Het water zakt verder in Roesbrugge en Stavele. Een aantal straten worden door de brandweer momenteel schoongemaakt en binnen de kortste keren terug opengesteld voor het verkeer. In Roesbrugge zijn de pompen uit het straatbeeld verdwenen. Het water is volledig weg. De Bergenstraat kan terug gebruikt worden om Roesbrugge te bereiken.

Ook in Stavele zijn er een aantal straten terug vrij. Inwoners van Stavele kunnen de IJzerstraat gebruiken worden om Stavele in- en uit te rijden. Plaatselijk verkeer kan via de Krombekestraat > Roggestraat > Oude Krombekestraat > Hoekjesstraat en zo via de IJzerstraat Stavele terug uitrijden. De lokale politie zal hierop strikt toezien om zoveel mogelijk overlast voor de inwoners van Stavele te beperken.

Ruimte voor hulpdiensten

Het waterpeil ter hoogte van de Fintele stijgt nog steeds lichtjes. De aangelegde dam houdt nog steeds stand, waardoor de situatie daar stabiel blijft. De hulpdiensten hebben alle personeel nodig om de getroffenen te helpen en verdere schade te beperken. “Daarom een dringende oproep aan de mensen die niets te zoeken hebben in de overstroomde gebieden om er weg te blijven. Zo kunnen we ons concentreren op de hulpverlening en niet op vastgereden voertuigen in het water”, aldus Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.

Bouwen van dammen in de Krombekestraat.

Ondergelopen straat in Stavele.

Een woning dreigt te overstromen.

Daron Mertens
29 november 2021