Alveringem

Brandweer redt uitgeputte hond uit diepe regenput

Daron Mertens
13 december 2021
De brandweer heeft maandagochtend een 15 jaar oude Jack Russel uit een regenput gered. De uitgeputte hond was al zo'n 2 uur aan het zwemmen tegen de verdrinkingsdood.

Een brandweerploeg van brandweer Lo-Reninge werd rond 8.15 uur opgeroepen naar een woning langs de Klarewal in Alveringem. De bewoners troffen hun hond, een 15 jaar oude Jack Russel, in de regenput aan. De regenput lag tijdelijk open wegens een technisch probleem. Het dier was al enige tijd aan het blaffen, maar ze dachten dat het dier in de tuin aan het lopen was. Toen het dier zich een tijdje niet meer liet zien, gingen ze kijken. Uiteindelijk troffen ze het dier aan in de vier meter diepe regenput. De verwittigde brandweer kwam ter plaatse en liet een brandweerman met een touw afdalen.

Het dier kon in de put snel vastgenomen worden en werd samen met de brandweerman terug naar boven getrokken. De reddingsoperatie door de brandweer verliep vlot en de Jack Russel kon snel terug op het droge herenigd worden met zijn baasjes. De hond was wat onderkoeld, maar werd snel opgewarmd in een deken. Binnen opwarmen en bekomen van zijn avontuur bleek voldoende. De eigenaars bedankten de brandweer nog uitvoerig voor het redden van het leven van de Jack Russel.

Daron Mertens
13 december 2021