Hoogstade

Drie lichtgewonden bij zware botsing op kruispunt

Daron Mertens
23 december 2021
Op het kruispunt van de Burgmolenstraat en de N8 in Hoogstade kwam het donderdagmorgen tot een zware botsing tussen een auto en een vrachtwagen.

Een bestuurster kwam omstreeks 8 uur met haar Toyota uit de Burgmolenstraat en wou het kruispunt oprijden. Op dat ogenblik reed echter een vrachtwagenchauffeur met zijn truck op de N8 richting Veurne. De trucker probeerde nog om een aanrijding te vermijden maar beide voertuigen raakten elkaar zijdelings op de neus. Daardoor ging de vrachtwagen naar de overkant van de weg om uiteindelijk over een gracht te rijden en tot stilstand te komen in een weiland.

De Toyota kwam tot stilstand met de neus in de gracht. In die wagen zat een vrouw (36) met twee kinderen (3 en 5 jaar). Zij werden alle drie met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur (56) bleef ongedeerd. Om de vrachtwagen uit de weide te kunnen takelen wordt de N8 tijdelijk helemaal afgesloten. Hoe lang de takelwerken zullen duren is onduidelijk maar wellicht kunnen ze een ganse voormiddag in beslag nemen. Ook de Toyota wordt uit de gracht getakeld.

Foto: Daron Mertens

Foto: Daron Mertens

 

Daron Mertens
23 december 2021