Groot-Alveringem

DEEL 1: Gemeentebestuur stelt plannen voor 2022 voor

Daron Mertens
1 januari 2022
Wat mogen we verwachten in 2022? De schepenen lichten hun prioriteiten toe voor het komende jaar.

Schepen Jacques Blanckaert, bevoegd voor Openbare Werken, liet onze redactie weten dat er voor het komende jaar heel wat investeringen in het gemeentelijke wegennet gepland zijn. “Concreet gaat het om de aanleg van een parking in de Hoogstraat en de heraanleg van de Oerenstraat, IJzerstraat, Kaatsspelstraat en Handstraat, evenals de heraanleg van de parking in de Bergenstraat”, aldus Jacques Blanckaert.

Daarnaast staat ook het herstel, eventueel met gedeeltelijke heraanleg, van de volgende straten op het programma: Bromstraat, Westsluisstraat, Hoekjestraat, Hondspootstraat, Oude Bekestraat, Notelaarstraat, Eversamstraat, Fortemstraat, Zuidstraat, Roesbruggestraat, Hoge Seine, Casselstraat, Steendamstraat en de Noord-Ossenaarstraat.

Lees verder onder de foto.

Jacques Blanckaert

Ook op vlak van cultuur en toerisme staat er heel wat op de stapel, zo liet schepen Sylvie Thieren ons weten. In de bibliotheek staan er workshops, auteurslezingen en winterse vertellingen gepland. Op vlak van het toerisme wordt het Openluchtmuseum Bachten de Kupe in Izenberge heropend. In april is er een passend startmoment gepland, en het museum zal ook inpikken op de Erfgoeddag met het thema ‘Scholen’.

Er staan ook een paar massa-evenementen gepland, zoals een reuzenpicknick op het domein Wyckhuize of het zomerse evenement ‘Zomer in Alveringem’. “De toeristische dienst zal ook inpikken op de nieuwe TV-reeks ‘Chantal’, die grotendeels in Alveringem en Lo-Reninge werd ingeblikt. Hiervoor staat een samenwerking met Lo-Reninge en Westtoer gepland”, aldus Sylvie Thieren.

Lees verder onder de foto.

Sylvie Thieren

De toeristische startavond wordt vervangen door het evenement Kick-Off@Alveringem, in samenwerking met Unizo. Nog meer nieuws over Unizo: startende ondernemers kunnen op een premie rekenen als ze deelnemen aan het Unizo-starttraject. Ook de jeugd werd in de plannen van schepen Thieren niet vergeten. Zo wordt er in het najaar een ‘Dag van de Jeugdbeweging’ georganiseerd in het teken van Halloween.

Wegens technische problemen lichten burgemeester Gerard Liefooghe en schepenen Karolien Avonture en Johan Albrecht hun prioriteiten toe in ons volgende artikel.

Daron Mertens
1 januari 2022