Groot-Alveringem

DEEL 2: Gemeentebestuur stelt plannen voor 2022 voor

Daron Mertens
8 januari 2022
Wat mogen we verwachten in 2022? De schepenen lichten hun prioriteiten toe voor het komende jaar.

Nadat we de toekomstplannen van de schepenen Blanckaert en Thieren uit gezet hebben, volgen hier de plannen voor 2022 van de schepenen Avonture en Albrecht en burgemeester Liefooghe.

Burgemeester Gerard Liefooghe wijst erop dat de burgemeester de gemeente vertegenwoordigt in het politiecollege, de brandweerraad en de vergaderingen van de IWVA. “Specifiek voor Alveringem wordt er binnen het kader van ruimtelijke ordening en vergunningen een dossier opgemaakt om Stavele beter te beschermen bij overstromingsgevaar. Voor Leisele en Beveren wordt er een dossier opgemaakt inzake een betere en veiligere fietsverbinding tussen beide dorpskernen. Voor Alveringem tenslotte zijn er plannen om een dossier op te maken voor de heraanleg van de zuidkant van het dorpsplein en de Putstraat”, aldus burgemeester Gerard Liefooghe.

Lees verder onder de foto.

Burgemeester Gerard Liefooghe

Karolien Avonture, schepen voor Sociale Zaken, zegt dat er in 2022 geïnvesteerd zal worden in een valdetectiesysteem en een verbeterd oproepsysteem in het WZC ’t Hoge. “Het WZC zal ook in 2022 blijven investeren in eigen maaltijden en een aangepast animatieprogramma. Verder staan ook in 2022 de maatschappelijke werkers paraat om personen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen. Jonge gezinnen worden aangetrokken in Alveringem te wonen met bouwgrond in de Hoogstraat en de Oude Fortemstraat, het Huis van het Kind organiseert opnieuw acties rond opvoedingsondersteuning. Op het vlak van gezondheid zijn er opnieuw sensibiliseringsacties rond darm-, borst- en baarmoederhalskanker”, aldus Karolien Avonture.

Voor de senioren tenslotte is de seniorenkaarting, het seniorenfeest en zijn lessen rond nieuwe technologieën zoals computer en smartphone voorzien. Dit alles echter onder voorbehoud van de evolutie van de huidige Covid-pandemie en de geldende Covid-maatregelen.

Lees verder onder de foto.

Karolien Avonture

Over naar infrastructuur en patrimonium, bevoegdheden van schepen Johan Albrecht. Schepen Albrecht laat weten dat er in 2022 geïnvesteerd zal worden in de Stalijzermolen in Leisele, het gemeentehuis Wyckhuize in Alveringem en, onder voorwaarde van het verkrijgen van de aangevraagde premie, het dorpshuis in Gijverinkhove.

De publicatie van deze antwoorden heeft wat vertraging opgelopen omwille van een technisch probleem waarbij genoemde politici niet direct konden reageren, waarvoor onze excuses.

Daron Mertens
8 januari 2022