Alveringem

Derde seizoen ‘Don’t Worry Be Happy’ strijkt neer in Alveringem

Daron Mertens
18 januari 2022
Play4 pakt binnenkort uit met het derde seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’. In die docureeks volgt Peter Boeckx enkele mensen die weinig materiële welvaart hebben, maar die zich toch elke dag de koning te rijk voelen.

Geld maakt niet gelukkig, het is zo’n spreuk die je vaak op een tegeltje terugziet in de woonkamer van je grootouders. ‘Don’t Worry, Be Happy’ toont dat dit niet een zoveelste cliché is. Peter Boeckx volgde al twee seizoenen Vlamingen die al of niet onverwachts moeten rondkomen met weinig geld. Toch laten zij hun hoofd niet (altijd) hangen en zijn ze stuk voor stuk rijk op hun manier, want ze hebben liefde voor elkaar en het leven.

In het derde seizoen volgt Boeckx Jan Degraeuwe en Sandy Saelens, elk met een moeilijk verleden en spil van een nieuw samengesteld gezin. “Ze hebben hun schulden weggewerkt en leven nu van hun zaak: café ’t Patersvat in Alveringem met daarin ook een krantenwinkel, kledingwinkeltje en juwelenwinkeltje. Alles in één. Jan klust nog bij als schilder en Sandy beheert het budget heel strikt. Ze werken zo hard om elk jaar één keer met alle kinderen op vakantie te kunnen”, zegt Boeckx.

‘Don’t worry be happy’, vanaf donderdag 27 januari op Play4.

Jan Degraeuwe en Sandy Saelens

Daron Mertens
18 januari 2022