Groot-Alveringem

Willem Lanszweert overleden

Daron Mertens
4 maart 2022
Het visserijmuseum Navigo in Oostduinkerke meldt het overlijden van de vroegere conservator Willem Lanszweert.

Willem Lanszweert werd in 1948 in Stavele geboren als zoon van gemeentesecretaris Roger Lanszweert. In 1976 werd Lanszweert conservator van het visserijmuseum in Oostduinkerke en bleef er op post tot aan zijn pensioen in 2010. Zijn hoogtepunt als conservator was ongetwijfeld het project ‘Het zeil wordt in de top gezet’, de uitbreiding en herinrichting van het museum tussen 2004 en 2008.

Lees verder onder de foto.

Willem Lanszweert – Foto: Navigo

In zijn thuisdorp Stavele was Willem Lanszweert actief als bestuurslid in vele plaatselijke verenigingen en spelend lid in de plaatselijke harmonie. Hij was ook een van de oorspronkelijke zes koningen van Stavele, zes plaatselijke muzikanten die rond Driekoningen in Stavele gaan sterzingen om zo geld in te zamelen. Ook in Alveringem was Willem Lanszweert een gekend figuur als lid van de gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid en als lid en voorzitter van de beheerraad van de plaatselijke openbare bibliotheek.

Willem Lanszweert was ook een expert op het gebied van de IJslandvaart, waarover hij diverse publicaties op zijn naam heeft staan en waarover hij regelmatig lezingen gaf.

Daron Mertens
4 maart 2022