Lo-Reninge

Kortsluiting veroorzaakt brandje op boerderij

Daron Mertens
5 april 2022
Maandagnamiddag werden de brandweerkorpsen opgeroepen naar de Groenestraat tussen Reninge en Zuidschote voor een brandje op een boerderij.

Een bewoner van een landbouwbedrijf merkte maandagnamiddag vuurvonken op aan het dak van een schuurtje, palend aan de woning. “Het bleek om een brand te gaan in een elektriciteitskast en meer bepaald ter hoogte waar de stroom de kast binnenkomt van Fluvius”, aldus Kristof Louagie, woordvoerder van brandweer Westhoek.

“De brandweer van Lo-Reninge en Houthulst-Merkem kwamen ter plaatse en moesten de dakpannen verwijderen om bij de brandhaard te kunnen. Uiteindelijk kon de kast zelf geblust worden en werd het gebouw geventileerd. Er vielen geen gewonden.” De diensten van Fluvius hadden drie uur werk om de de schade aan de elektriciteitskast te herstellen.

Daron Mertens
5 april 2022