Leisele

Zaagmachine vernield bij felle brand in houthandel

Daron Mertens
11 april 2022
Brandweer Westhoek werd maandagavond opgeroepen voor een industriebrand in een houthandel in Leisele.

Omstreeks 20.55 uur brak er een brand uit bij houthandel Ryckeboer Remi NV langs de Kerselaarstraat in Leisele. Een grote zaag- en schaafmachine in een van de loodsen van de houtzagerij vatte vuur. De eigenaar van het bedrijf verwittigde de hulpdiensten voor een uitslaande industriebrand en probeerde ondertussen zelf het vuur te blussen. “Bij aankomst van de brandweer werd er hevige rookontwikkeling vastgesteld in een loods en stond de machine nog in brand”, aldus Kristof Louagie, woordvoerder van brandweer Westhoek. “Dankzij een bluspoging van de eigenaar en een snelle efficiĆ«nte tussenkomst van de brandweer was de brand zeer snel onder controle en werd erger voorkomen.”

De eigenaar raakte bij de bluspogingen wel licht bevangen door de rook. Hij kreeg ter plaatse de nodige verzorging van het ambulancepersoneel. Een ziekenhuisopname bleek niet nodig te zijn. De schade in de loods bleef beperkt tot wat schade aan het dak. De zaagmachine is wel volledig vernield.

Burgemeester Gerard Liefooghe kwam ook ter plaatse en informeerde bij brandweerwoordvoerder Kristof Louagie. Foto: Jelle Houwen

Brandweer Westhoek werd maandagavond opgeroepen voor een industriebrand in een houthandel in Leisele.

Daron Mertens
11 april 2022