Leisele

Motorrijder (20) zwaargewond na botsing met tractor

Daron Mertens
12 april 2022
Een motorrijder (20) uit Alveringem is maandagavond zwaargewond geraakt na een botsing met een tractor in Leisele.

In de Kallestraat ter hoogte van het kruispunt met de IJzerstraat in Leisele gebeurde omstreeks 19.10 uur een zwaar ongeval. “Een tractor draaide vanuit de IJzerstraat rechts de Kallestraat in om richting Gijverinkhove te rijden. Na het indraaien kwam het tot een botsing met de motorrijder, een twintiger uit Alveringem”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Wellicht gaat het om een verkeerde inschatting van de snelheid waarmee de tractor reed. De motorrijder was achteraan ingereden op de ploeg achteraan een tractor en kwam ten val. Hij raakte zwaargewond en had onder meer een hoofdwonde en verwondingen aan het bovenlichaam. Hij verkeert niet in levensgevaar.”

De tractorbestuurder, een zestiger uit Lo-Reninge, verwittigde na de klap de hulpdiensten, waarna de mug, een ambulance en de politie ter plaatse kwamen. Doordat de weg versperd was werd de Kallestraat aan beide zijden afgesloten. De motorrijder kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. De weg was anderhalf uur afgesloten na de vaststellingen van de politie.

Daron Mertens
12 april 2022